2015. október 24., szombat

Sokunk örök kedvence a madártej! :) Jó hidegen most is nagyon jól esne ez a jénai tálnyi mennyiség szerintem el is fogyna. Gyerekkoromban szinte sorban álltunk a mami szoknyájánál mikor készítette, hogy melyikünk kap nagyobb adagot belőle. Nyomj egy lájkot, ha Te is szereted! :) A kedvenc madártej receptünk, egyszerű és hamar összedobható. A szósz nem túl sűrű, mivel nem főzünk bele lisztet, krémes és fenséges! Hozzávalók: 1,5 l tej 4 tojás 15 dkg cukor 3 csomag vaníliás cukor Elkészítése: A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Közben a tejet felmelegítjük és folyamatos kavargatás mellett hozzáadjuk a tojássárgáját. Felforraljuk, közben a tojások fehérjéből kemény habot verünk, ha szükséges egy csipet sót szórhatunk bele. A forró tejbe vizes kanállal beleengedjük a habgombócokat és mindkét oldalukat megfőzzük. Lehűtjük és már kínálhatjuk is. TIPP: Tálaláskor megszórhatjuk reszelt narancshéjjal, de akár bele is főzhetjük a tejbe, még ínycsiklandóbb lesz! forrás: ketkes.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése