2015. október 11., vasárnap
A megfázás és az influenza tüneteinek csökkentésére sokszor ajánlanak egy jó, forró húslevest. Immár több tudományos vizsgálat is alátámasztja, amit az anyák hosszú évszázadok óta tudnak: a meleg, sós folyadék segíti a náthavírus elleni küzdelmet. Egyes vizsgálatok szerint a húsleves enyhíti a felső légutakban kialakult gyulladást is. Növelheti a hatásosságát, ha sok zöldséggel készül. A nátha, influenza megelőzésében azonban nem segít. Ennek érdekében fogyasszunk: C vitamint cink tartalmú ételeket ginsenget bíbor-kasvirág kivonatot, teát, zöld-teát D-vitamint Mezei Ibolya így készíti az igazi húslevest Ahogyan már a neve is utal rá, a legfontosabb, hogy organikus gazdaságból, háztájiból vásárolt ” kapirgálós” tyúkból készüljön. Elkészítése Egy közepes nagyságú tyúkot megkopasztok, mosom, darabolom. A belsőséggel együtt (máj, zúza,szív) 3 l hideg vízben felteszem főni. Amikor felforrt, lehabozom és lassú tűzön főzöm tovább. Fűszerezem sóval, 8-10 szemegész borssal, egy kisfej külső héjától megtisztított vöröshagymával, egy gerezd fokhagymával. Amikor a hús félpuha, hozzáadom a leveszöldséget: Két sárgarépa , két petrezselyemgyökér negyedelve, kis darabka zeller, karalábé, egy zöldpaprika, paradicsom. Ezekkel együtt még nagyon lassú forrással főzöm, míg a hús megpuhul. Kis darabka karfiollal, egy csokor petrezselyem zölddel főzöm készre. Kifőzött házi csigatésztával tálalom. Egészségünkre! Forrás: sokszinuvidek.hu
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése