2015. október 26., hétfő
mámorítóvá teszi ezt a fenséges édességet! Hozzávalók: 6 tojás 14 dkg cukor 14 dkg darált dió másfél evőkanál liszt 1 tasak sütőpor rumaroma A krémhez: 25 dkg vaj 2 tojássárgája 20 dkg porcukor 1 tasak vaníliás cukor 6 teáskanál instant kávépor 3 evőkanál tej 15 dkg darabokra vágott dió A tetejére: 20 dkg étcsokoládé 1 teáskanál vaj Elkészítése: A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaromával ízesítjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és közép meleg sütőben tűpróbáig sütjük. Megcsináljuk a krémet. A vajat kikavarjuk. A cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük. A vaníliás cukrot és a kávéport a tejjel simára kavarjuk, majd a tojássárgájához adjuk. A krémet lassanként adjuk a vajhoz, folyamatosan kavargatjuk. Majd a vágott diót is belekeverjük. A tészta tetejére kenjük a krémet és félórára hűtőbe tesszük. A csokoládét felolvasztjuk, a vajat is hozzáadjuk, majd bevonjuk vele a süteményt. Hűtőbe tesszük legalább egy órára, majd szeleteljük. Nyomtatás Még Több Hasonló Recept: Csodás diós linzer sokkal finomabb, mint a lekváros variációja! Bódító csokis diós sütemény! Villámgyorsan összedobható és az íze… fenséges! Percek alatt elkészül a karamelles alma dióba forgatva! Aranyos és gyerekbarát finomság! Káprázatos csokis diós szelet sütés nélkül! Ebből a sütiből a dupla adag is kevés, annyira finom! Diókrémes palacsinta, varázslatos édesség pikk-pakk!!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése