2015. október 25., vasárnap

Ha meghalljuk a tejkaramella szót, mindenkinek eszébe jutnak az ízek, talán nagyon kevés ember van, akinek ne lenne a kedvence. Ha az egész család és a gyerkőcök is szeretik, akkor készítsük el mi magunk, és lepjük meg vele az egész családot! Hozzávalók: vaj a tepsi kikenéséhez 1/2 teáskanál rumaroma 25 dkg vaj 10 dkg méz 1/2 kávéskanál só 60 dkg barna cukor IMG_4070_1 Elkészítés: Kenjük ki vajjal a tepsit, hogy az már kész legyen. A barna cukrot karamellizáljuk, majd ha kész vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a mézet, a sót és a kockákra vágott vajat és főzzük tovább néhány percig. Végül vegyük le a tűzről, keverjük el benne a rumaromát, majd öntsük a tepsibe. Figyeljünk arra, hogy a tetejét ne simítsuk el! Hagyjuk addig hűlni, amíg teljesen megszilárdul, majd egy késsel vágjuk be a kockákat. Ha teljesen kihűlt, a kocka vonalai mentén törjük össze a tejkaramellánkat. Szerző: tudasfaja.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése