2015. szeptember 6., vasárnap

Naponta hat szem ebből a finomságból csodát tesz a testeddel. A szilva nem a legdivatosabb gyümölcs ma Magyarországon, legfeljebb pálinka formájában, vagy édességek hozzávalójaként, pedig nyersen vagy szárítva fogyasztva igazi orvosság. A benne lévő polifenol olyannyira hatékony antioxidáns, hogy ötször erősebb, mint a bétakarotin, ötvenszer erősebb, mint az E-, és hússzor, mint a C-vitamin. Mi több, a Berlini Egyetemen kutatása szerint napi hat szem szilva elfogyasztása (legalább három héten keresztül tartó kúra keretében) megelőzheti a csontbetegségeket, csökkenthetik a rossz koleszterinszintet, és a vastagbélrák kialakulásának esélyét is a minimálisra szorítja. Jó hír mé vele kapcsolatban, hogy a fogyókúrázók is nyugodtan ehetik, vagy ihatják a szilva levét, hiszen megszabadít a felesleges zsírszövetektől, és méregtelenít.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése