2015. szeptember 28., hétfő

s krémes recept Hatlapos krémes Beküldve: 2015.09.07. Kategória: Krémes sütik Küldte: Tundi konyha Látták: 2886 Ennyien nyomtatták ki: 0 Miben készült? Főzőlap, Sütő Melyik évszakban? Egész évben Konyha: Magyar 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4.50 csillag 11 értékelés alapján Nehézségi szint: Haladóknak Elkészítési idő: 60 perc Mennyiség: 6 fő részére Mennyibe kerül? Megfizethető Hozzávalók: Tészta: 50 dkg liszt 8 dkg margarin (kemény) 10 dkg porcukor 2 dl tej 1 csomag szalalkáli Krém: 1 l tej 35 dkg cukor 6 púpozott ek liszt 5 dkg margarin 2 csomag vaníliás cukor 4 ek kakaópor (cukrozatlan) Tetejére: 5 dkg margarin (olvasztott) porcukor Elkészítése: Elkészítés: (Tepsi mérete: 30×33 cm) A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a porcukrot, és hozzáöntjük a tejben elkevert szalalkálit. Jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk. Hat egyenlő részre osztjuk a tésztát, és hat cipót gyúrunk. Egyenként tepsi nagyságúra (30 x 33 cm) kinyújtjuk a cipókat és a sütőpapírral bélelt tepsi hátulján egyesével megsütjük a tésztát. (Villával sütés előtt szurkáljuk meg jól, hogy ne nagyon hólyagosodjon fel a tészta sütés közben.) Kb. 190 fokon 7-9 perc alatt megsül. (Vigyázzunk, mert hamar megsül.) Ha kisütöttük a tésztalapokat, akkor elkészítjük a krémet. Krém készítése: Egy tálba beleöntjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet és a kakaóport, majd a végén hozzáöntjük a 2 dl tejet. Jól összekeverjük. A maradék tejet (8 dl) felteszünk forrni. Mikor már langyos a tej, akkor beleöntjük a kakaós masszát, és folytonos kevergetéssel sűrűre főzzük. A tűzhelyről félrehúzzuk, és még a forró krémbe belekeverjük a 5 dkg margarint. A még meleg (de nem forró) krémmel megkenjük a lapokat. (Legfelsőt nem kell.) Hagyjuk puhulni (nekem kb. 3-4 óra alatt megpuhult), majd a tetejét lekenjük olvasztott margarinnal, mikor a margarin már megszáradt akkor megszórjuk porcukorral. Tálalás előtt téglalap alakúra felvágjuk. Hűtőben tároljuk. Végül: Fotózd le az elkészült ételt és mutasd meg mindenkinek! Kattints ide, a képfeltöltéshez! A hatlapos krémes kalória és tápérték tartalma: Kalória: 244 kcal Fehérje: 4 g Szénhidrát: 39 g Zsír: 8 g Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak. Forrás: http://tundikonyha.blogspot.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése