2015. szeptember 19., szombat
Néhány táplálkozási tanács megfogadása és kipróbálása által sokkal kisebb az esélye a vesekő-képződésnek és újraképződésnek. Próbáljuk ki! Gyakran bizonyos ételek fogyasztása következtében alakulnak ki a kövek, például az üdítőitalok túlzott fogyasztása a bennük található savak és a fruktóz miatt növelik a rizikófaktort. De sokszor kockázatos a meszes csapvíz, ásványvíz, feldolgozott húsok, pasztörizált tej stb. Vesekövet okozhatnak a gyulladások Próbáljuk megelőzni azt, hogy testünkben gyulladások alakuljanak ki. Ehhez a legfontosabb lépés az, hogy elegendő tiszta vizet fogyasszunk, mely naponta átmossa szervezetünket. Növeljük a zöldség, omega-3 és gyulladáscsökkentő gyógynövények, mint például kurkuma, fahéj, foghagyma, gyömbér fogyasztását. Sok kalcium nitrátot Leginkább a citrusfélék tartalmaznak kalcium nitrátot, ezért fogyasszunk például minél több frissen facsart citromlevet. Az alábbi recept segítségével kalcium nitrátot juttathatunk be a szervezetünkbe, és méregteleníthetjük nap mint nap. Készítsünk gyulladás csökkentő limonádét! Hozzávalók: 1 csésze frissen facsart citromlé ( 4-6 citrom), 4-6 pohár tiszta víz, 1 teáskanál őrölt kurkuma, 1 teáskanál fahéj, 1 csipet himalájai só, 1/2 teáskanál folyékony stevia, 1 teáskanál őrölt / friss gyömbér Akinek volt már veseköve kerülje a magas oxáltartalmú ételeket, így megelőzheti a kő újra-kialakulását. Magas oxáltartalma van például a spenótnak, diónak, epernek, búzacsirának is. Forrás:http://twice.hu/eletmod/hogyan-elozzuk-meg-a-vesekovet
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése