2015. szeptember 7., hétfő
A mérce 2,5 dl-es bögre! A tésztához: - 3 bögre liszt (35 dkg) - 10 dkg vaj margarin - fél bögre cukor (8 dkg) - 2 evőkanál méz - 1 csipet só - 1 teáskanál szódabikarbóna - 2 csapott evőkanál holland kakaópor - 1 db tojás A krémhez: - 2 bögre tej (5 dl) - 2 tasak tejszínízű pudingpor - 2/3 bögre cukor (10-12 dkg) - 5 dkg margarin - 1 doboz (25 dkg) mascarpone 1. A vajat a cukorral, kakaóval, szódabikarbónával, sóval, mézzel és a felvert tojással gőz felett összemelegítjük. CSAK MELEGÍTJÜK, NEM FŐZZÜK! 2. A lisztet beledolgozzuk a felmelegített keverékbe, majd kétfelé vesszük. Egyenként kisodorjuk őket, és két lisztezett tepsi hátán (30*35-ös), kb. 7-8 perc alatt megsütjük a lapokat 180-200 fokon. (Érdemes mindjárt a tepsi hátán nyújtani, akkor nem kell bajlódni a lapok átemelésével.) Néhány helyen szurkáljuk meg a lapokat villával, hogy sülés közben ne púposodjon fel! A lapokat ezután hűlni hagyjuk. 3. A pudingport sűrűre főzzük a tejben, és a tűzről levéve forrón belekeverjük a cukrot. Hagyjuk teljesen kihűlni. 4. A mascarponét és a vajat habosra keverjük a kihűlt pudinggal, majd a krémet egyenletesen elsimítjuk az alsó lapon. Végül ráhelyezzük a felső lapot. 5. A süteményt alufóliával lefedjük, és egy éjszakán át hűtőben hagyjuk. Másnapra a lapok szépen megpuhulnak, a krém is összeáll, így szépen szeletelhető lesz. Jó étvágyat!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése