2015. december 8., kedd
gy adag nem lesz elég! A mézeskalács szelet az egész család kedvence lett! 2015 december, 5 7 mézeskalács szelet Ha szereted a mézeskalácsot, akkor az alábbi süteményt imádni fogod. Jobb, ha minél többet készítesz belőle, főleg, ha vendégeket vársz. A mézeskalács tésztájából süssél négy lapot, majd tedd félre. Csak akkor kell megtöltened, amikor már fel van állítva a karácsonyfa. Nagyon finom, kiadós és különleges lesz. Hozzávalók: mézeskalács lapokhoz: 500 g liszt 100 g porcukor 2 kávéskanál szódabikarbóna 1 kávéskanál fahéj 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék 250 g méz 60 g vaj vagy ráma 1 kisebb tojás mézeskalács szelet a krémhez: 2 dl dara 1 liter tej 2 csomag vaníliás cukor 400 g vaj vagy ráma 400 g porcukor Elkészítés: A száraz hozzávalókat keverjük el. A mézet és a vajat kis lángon melegítsük össze, majd adjuk hozzá a lisztes keverékhez, a tojással együtt. Nagyon jól dolgozzuk össze egy fakanállal. Ha száraz, adhatunk hozzá egy kevés vizet, ha túl ragad, akkor pedig lisztet. Takarjuk le folpackkal, és hagyjuk hűvös helyen állni. Készítsük el a krémet. A darából, a tejből, a vaníliás cukorból főzzünk sűrű pépet, majd a vajat és a porcukrot keverjük habosra, és adjuk hozzá a kihűlt péphez. A tésztából pihenés után nyújtsuk vékony lapokat, majd 180 fokon, kb. tíz percig süssük. Mikor kissé kihűltek, töltsük meg a krémmel. Szerző: tudasfaja.com
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése