2015. november 28., szombat
Amikor nincs időm kenyér sütéshez (kelesztés meg hasonló időhúzó tevékenységek) akkor jön ez a recept. Amellett hogy baromi finom, nagyon gyorsan meg is van. Legalább is a kenyér elkészítési idejének a fele :) Vasárnap reggel gyakran szoktam készíteni. Forró teával és finom vajjal megkenve tökéletes és friss reggeli. Hozzávalók: 35 dkg liszt 2.5 dl tej 2.5 dkg friss élesztő 2.5 dkg vaj v. margarin (olvasztva) 1 teáskanál cukor 1 teáskanál só + 1-2 ek tej Elkészítés: Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre dagasztjuk a tésztát. Mikor kész a tészta, kettéosztjuk, kinyújtjuk. A lapokat 4 részre vágjuk, és egyenként tovább nyújtjuk őket, amilyen vékonyra csak lehet. A szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük kevés tejjel. Melegítsük be a sütőt 200-210 fokra, (alul-felül sütés) és a sütő aljába egy másik tepsibe tegyünk vizet. A kifliknek elég csak addig kelniük, amíg a sütő melegszik. Süssük a kifliket 15-20 perc alatt aranybarnára. Jöhet a tea és a reggeli újság, majd a finom falatok után irány vissza az ágyba még egy picit lustálkodni :) Forrás: lifeadvice.blog.hu
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése