2015. november 13., péntek

A legtöbb ember számára a nyers fokhagyma könnyfakasztó, csípős íze nyersen nehezen tolerálható, pedig baktérium- és vírusölő tulajdonsága ekkor érvényesül a legjobban. A nyers fokhagyma íze valóban különleges, gyógyító erejét akkor tudjuk igazán kihasználni, ha nem megfőzve, párolva vagy dinsztelve fogyasztjuk, hanem nyersen, ahogyan a természet megalkotta. Éppen ezért szükségünk van egy olyan módszerre, melynek révén terápiás ereje nem csökken, miközben íze élvezhetőbbé válik. A legjobb megoldás erre a pácolás. A pácolt fokhagyma egy az egyben megőrzi értékes hatóanyagait, miközben elveszíti intenzív, csípős ízét. Pácolt fokhagyma hozzávalói - 2 csésze almaecet - 1 evőkanál Himalája só - 35 dkg fokhagyma Az almaecetet és a sót tegyük egy befőttes üvegbe, majd jól keverjük össze őket. A fokhagyma gerezdeket egyenként válasszuk szét, húzzuk le róla a legfelső védő réteget, majd mossuk meg. Az így előkészített fokhagyma gerezdeket vágjuk fel kis szeletekre. Hagyjuk állni 5 percig, majd adjuk hozzá a sós-almaecetes keverékhez. A fokhagyma szeletek merüljenek el a lében, a befőttes üveget szorosan zárjuk le, majd helyezzük a hűtőszekrénybe. Pácoljuk legalább 14 napig! Így használjuk fel a fokhagyma levét 1 evőkanál fokhagyma levet hígítsunk fel 2-3 evőkanál tisztított vízzel. A titok tehát ennyi: azok, akik szeretnének megszabadulni a fokhagyma erős, csípős ízétől, de szeretnék megőrizni annak immunrendszer erősítő, antibakteriális és vírusölő tulajdonságait, pácolják be a fokhagymát, s a páclével együtt bátran fogyasszák. A pácolt fokhagyma kiváló ellenszere a megfázásnak, influenzának, megelőzi és gyógyítja is a fertőző betegségeket. Fogyasszunk belőle minden nap! Forrás:http://egeszsegter.hu/cikk/96/hogyan-fogyasszuk-a-nyers-fokhagymat.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése