2016. január 10., vasárnap

Sütés nélküli Túró Rudi torta, mennyeien finom :) Hozzávalók: Tészta hozzávalói: 8 dkg liszt 8 dkg cukor 1/2 sütőpor 1 dkg kakaó 2 db tojás Túrós rész hozzávalói: 20 dkg porcukor 2 cs vaníliás cukor 1/2 citrom leve 2 dl Hulala (növényi tejszín) 50 dkg túró 1,5 dl tejföl 10 g zselatin 1 dl víz reszelt citromhéj 15 dkg tortabevonó csokoládé Elkészítés: Az egész tojásokat keverjük jó habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a kakaót is. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához. Ezután óvatosan keverjük össze, majd öntsük bele egy 26 cm-es kizsírozott, kilisztezett tortaformába. (a tortaformát sütőpapírral is kibélelhetjük) Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15 percig. (én légkeverésnél 150 fokon 15 percig sütöttem) A sütőből kivéve helyezzük rácsra, majd hűtsük ki egészen Egy keverőtálba tegyük bele a túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat és a citrom levet, majd alaposan keverjük ki. A vizet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és öntsük hozzá a zselatint. Ezután keverjük teljesen simára, majd hűtsük ki egészen. A kihűlt zselatint ezután öntsük hozzá a túrós masszához, majd keverjük alaposan össze. A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a túrós-zselatinos krémhez. A teljesen kihűlt tésztát tegyük vissza a tortaformába, majd öntsük rá a túrós-habos krémet. Ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen. Amikor a torta már teljesen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd vonjuk be a tetejét olvasztott csokoládéval. Tipp / megjegyzés: Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Forrás: receptkiraly.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése