2016. január 14., csütörtök
Mivel bolondulunk a fokhagymáért, elég nagy mennyiséget fogyasztunk belőle. Érdemes meggondolni, hogy a távoli országokból szállított agyonkezelt példányokat választjuk, vagy mi magunk nevelgetjük otthon. Mi ez utóbbi megoldást választjuk. fokhagyma Nagyon egyszerű otthon fokhagymát termeszteni, és a jó benne az, hogy azok is megtehetik, akik nem rendelkeznek kerttel. Szükségünk lesz egy fej fokhagymára, virágföldre, és virágcserépre. Szedjük a fokhagymát gerezdekre, majd a vastagabb felével, a gyökérrésszel lefele kb. 2 centis távolságokra egymástól szurkáljuk bele a földbe. Ezután már csak annyi dolgunk lesz, hogy hűségesen öntözzük, és várjuk, míg megjelennek rajta a zöld hajtások. A cserepet tegyük napos helyre, de ne érje állandóan erős nap. Amikor a zöld levélkék 8-10 centisre nőnek le is vághatjuk őket, fogyasszunk frissen. A földben az új gumók eközben szépen fognak fejlődni. Amikor a zöld szár már nem nő többet és elkezd leszáradni, azt jelenti, hogy itt az idő, kifejlődtek a fejek. Kicsit piszkáljuk meg kézzel a földet, és emeljük ki az egészséges fokhagymákat. Egyszerre akár több cserépben is szaporíthatjuk, így mindig lesz kéznél friss, egészséges példány. forrás: twice.hu
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése