2016. január 5., kedd
Az első réteghez 3 tojássárgáját, 1 csomag vaníliás cukrot és 5 evőkanál porcukrot habosra keverünk egy tálban, majd a 3 tojásfehérjéből vert kemény habot hozzákeverjük. 1,5 dl vízben 2 evőkanál zselatint forrásig simára keverünk. Mikor felfőtt, a zselatint melegen hozzákeverjük a masszához. A formába öntjük, ez lesz a legalsó lap. Fél órára a hűtőbe tesszük. A második réteget ugyanúgy készítjük, mint az elsőt, annyi különbséggel, hogy a tojássárgájához 2 evőkanál kakaóport keverünk. Ráöntjük a már a hűtőben levő megdermedt rétegre. A harmadik réteghez 5 dl tejfölt, 7 evőkanál porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot simára keverünk, majd 1,5 dl vízzel 2 evőkanál zselatint forrásig keverünk, hozzáadjuk a tejfölhöz, ráöntjük a 2. rétegre. Ezt is hagyjuk a hűtőben dermedni. A negyedik réteghez 4 dl málnaszörpöt összekeverünk 2 evőkanál zselatinnal és 2 dl forralt vízzel. Ezt ráöntjük a 3. rétegre, és fél órára a hűtőben állni hagyjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése